Model voor een dag

  • 0
Marcel de Bont Fotografie mdebont.nl marceldebont.com

Model voor een dag

Category:Model Tags : 

Als fotograaf is het een mooie ervaring om zelf model te mogen staan. Je leert er veel van. Terwijl de fotografen alles tot in de puntjes aan het inregelen zijn is het de taak van het model om rustig te wachten tot het moment dat de foto’s worden gemaakt.

Heb jij als fotograaf wel eens als model gestaan?

Iedere fotograaf zou dat eens een keertje moeten mee maken. En dan bedoel ik dat je ook niet moet gaan bemoeien met instellingen en dergelijke.

Je weet als je een project doet met Gemmy Woud Binnendijk, Aad Sommelink en Ivo de Kok dat dan alles uit de kast gehaald en niets aan het toeval overgelaten. Visagie, styling en het licht moeten kloppen. Met iedere nieuwe setting wordt het licht opnieuw ingeregeld en resultaat nauwkeurig gecontroleerd. Ondertussen worden en ook video opnames gemaakt door Aad en Micha Posthumus. Deze worden later gebruikt voor o.a. tutorials.

Ik heb de dag als erg leuk en leerzaam ervaren en zou het zo weer doen.

Hier een paar bts foto’s die met de mobiel zijn geschoten tijdens de shoot in het oude postkantoor in het Open Luchtmuseum. Het eind resultaat van de foto’s van Gemmy, Aad en Ivo zullen later komen.


WhatsApp chat